2009/05/29

O zi a indragostitilor in fiecare luna!

Pun pariu ca daca scriam asta prin februarie nu dadeati doi bani, da' cum mi-au curs ideile aseara in timp ce stateam obosita in pat, am zis sa va spun ce-mi trecea prin capsor.

Ma gandeam ca ne exprim cam prost si cam rar in public sentimentele si ca societatea asta asa cum e ea, ne permite sa facem mult prea putine pentru a imbunatati situatia de fata.

Mi-am adus aminte de fapt de sfantul valentin si de ziua indragostitilor si de faptul ca nu avem decat o zi pe an din pricina acestui egoism colectiv, pentru a ne exprima iubirea pentru persoana pe care o iubim.

Ar trebui sa facem asta mai rar.
Adica de ce sa imi strang bani din ianuarie sa-i cumpar nu-stiu-ce vrea el sau eventual sa aflu ca-i place ceva mult de prin mai si sa zic "eh lasa ca-i fac cadou ori de ziua lui, ori de ziua indragostitilor". Adica astept un an sa fac asta.
Si nu ma refer aici numai la cadoul material dar psihic reusim sa ajungem la performanta de a tine deoparte multe din gesturile si cuvintele pe care vrem sa le spunem mai des, si le pastram pentru "zile deosebite".
Ce prostie, nu?

Ar trebui sa ne gandim sa bucuram persoana pe care o iubim mai des.
In sensul ca eu una nu as avea nevoie de o zi recunoscuta national sau mondial ca sa fac micile surprize prin care as putea afisa zambetul pe fata lui, dar in acelasi timp suntem mega fortati de un colaps imaginar din care nu putem iesi.
Habar n-am de ce, poate din cauza lipsei banilor si a motivatiei.

Nu zic ca nu sunt si oameni care o fac mai des, dar majoritatea si aici vorbesc da, de toata populatia care cumpara inimioare rosii si breloace cu "te iubesc x", o fac numai in februarie.

Si asta mi-a trezit mie spiritul creativ aseara si mi-a rasarit ideea ca am putea avea o asa zi a indragostitilor lunara, sau bilunara..cum vreti si voi.
Dar zic lunara pentru ca ma gandesc ca suntem inca in perioada de criza financiara si dupa cum citeam intr-un articol, criza economica duce si la criza de imaginatie in cuplu, in viata sexuala etc etc etc.

Deci, o zi lunara a indragostitilor.
Pentru ca dragii mei, daca nu ne apropiem noi si daca nu invatam sa facem asta apai nu ne mai apropie nimeni.

Astept idei si sugestii si eventual daca nu vreti sa facem asta intr-un mod public pentru a nu ne considera vreun rasarit de om, ca fiind o specie :D, apai atunci dupa ce petreceti o zi a indragostitilor inafara ariei de propaganda, sa ne povestiti si noua cum a fost si ce ati facut.

2 comentarii:

Codruttzz spunea...

nu inteleg de ce trebui sa declaram o zi oficiala in fiecare luna, sau de ce lumea face cadouri doar de 3 ori e an: Craciun, aniversare si sf Valentin! Plus onomastica daca ai nume reflectat in stele si in biblie! eu am aceeasi problema ca tine Mona doar ca e cu 1 mai! Adica de ce nu putem sa mergem la gratar si in iuni, iulie si august sa ne organizam asa frumos exact cum se face de 1 mai???? de ceeee??? :)) revenind...consider ca fiecare persoana ofera/primeste direct proportional sau invers proportional cu ce primeste/ofera! E la latitudniea fiecaruia sa faca gesturi frumoase oricand! Eu daca as avea cate o idee buna si frumoasa pe zi de atatea ori as aplica-o..dar asa...fac si eu ce pot !! :)) :p

Mona spunea...

nu mergem si noi duminica la un gratar /??? ca tot e...14 iunie???? :))