2009/05/23

Stranutul ne dezvaluie comportamentul

Oamenii stranuta aproape zilnic si nu se poate face nimic in privinta asta.

Cand o persoana stranuta, 100.000 de bacterii se imprastie cu o viteza de peste 160 de kilometri la ora. Insa un stranut poate dezvalui importante trasaturi ale personalitatii.

Dupa ce a studiat stranuturile a 547 de oameni, Patti Wood, expert in limbajul non verbal, a concluzionat ca exista patru tipuri principale de stranut, fiecare asociate cu anumite trasaturi de caracter, impartite, fiecare, pe mai multe subcategorii. Asta chiar daca majoritatea oamenilor considera ca stranutul e spontan, dupa cum relateaza funreports.com.

Stranutul entuziast

Dupa cum dezvaluie si numele, este vorba despre stranutul puternic, hotarat. Acesta tradeaza liderul carismatic, care-i influenteaza cu usurinta pe ceilalti, genul de om cu idei geniale. Este intuitiv si ii poate inspira si motiva pe altii. Pune mare pret pe prieteniile pe care le are si stie sa le pastreze, sa le cultive. Este deschis fata de nou-veniti, fata de ideile acestora si fata de noile oportunitati. Ramane intotdeauna optimist si spontan. Stie sa intretina si sa aprecieze o conversatie buna, indiferent ca e la telefon, la cina sau oriunde altundeva.

Stranutul "finut"

E un stranut fara nuante, fara diferente in intensitatea vocii. Cel care stranuta astfel mai degraba si-ar tine respiratia decat sa ofenseze pe cineva.De obicei, este vorba despre o persoana calda si prietenoasa, care isi doreste o existenta calma. Cel mai important lucru in viata acestei persoane este relatia cu ceilalti. Evita conflictele, este calm, loial si dependent de ceilalti. Un bun ascultator, chiar daca uneori are senzatia ca este intrerupt. Este exact genul de persoana gata oricand sa-si ofere ajutorul.

Stranutul moderat

Stranutul de intensitate potrivita, demn, in care, de cele mai multe ori, gura este astupata de un servetel. Acest tip de stranut dezvaluie o persoana atenta la tot, un ganditor, genul de om care intotdeauna gandeste inainte de a deschide gura. Este atent la detalii si precis si vede erorile pe care altii nu le sesizeaza. Are opinii interesante, dar nu intotdeauna ocazia de a si le pune pe tapet. Adora sa citeasca carti care te pun pe ganduri. Repede si gata!

Hapciu! Repede si puternic.

Gata. Fara remuscari. Acest tip de stranut dezvaluie o persoana dinamica, pusa pe fapte, care si-ar dori ca si cei care-l inconjoara sa fie la fel. Genul de persoana eficienta si deloc complicata. Nascut sa fie lider. Om de actiune, bun conducator, un om care munceste pentru a-si duce la indeplinire telurile. Nu va fi bine daca va descoperi ca cineva incearca sa se foloseasca de el.

P.S. HA! Va citesc pana si dupa cum stranutati! :D

via : http://www.ziare.com/

2 comentarii:

WinDance spunea...

HA! :-) Chiar ma intrebam daca se poate contura personalitatea cuiva dupa stranut, da` am crezut ca's nebuna gandindu-ma la asa ceva :-) Multumesc pt piatra luata de pe inima! :-) :*
Tu cum stranuti, Mona?

Mona spunea...

iti zic in privat :)))
HA!