2009/08/30

Stop junk food!

Am fost azi prin tabacariei sa facem niste poze, n-am rezistat prea mult pentru ca eram inca obosita dupa seara trecuta cand am stat pe jocuri prin Friends, adunati vreo 20 de insi din mai multe colturi de pe harta.
Si mi se parea camera aia extrem de grea azi, parca nu aveam suficienta lumina, parca nici un copil de-acolo nu era destul de simpatic incat sa merite pozat.
Am plecat.
Ne-am retrat putin in mall.

Ma jur ca de fiecare data cand ajung eu in mall si ma asez la o masa, fie sa beau o cafea de la Mc' care are primul loc in topul preferintelor mele in domeniul cafelelor bune si tari, fie ca mananc ceva, a se preciza aici NU de la Mc' sau KFC ci de la orice alt loc de pe langa care imi asigura o mancare sanatoasa nu bombe atomice de vand aia de la mai sus mentionatele, de fiecare data trebuie sa-mi apara in fata ochilor cate o familie de burtosi care isi indoapa copiii cu fel de fel de prostioare d-astea cu mult sos.

Simpaticilor, cate filmulete trebuie sa ne mai faca astia ca sa incetam sa mancam prostii?

Azi a fost mai grav, ca de-asta m-am si apucat acum sa scriu, azi era o familie cu mami si tati super slabuti iar baietelul era cat amandoi la un loc.
M-au apucat nervii.

Nu se poate sa observi ca omuletul asta mic se face cat casa si tu-i permiti sa manance rahaturi!
Pentru ca fraierii de mami si tati nu se gandesc ca acel copil va sta la 18 ani in casa pentru ca nimeni nu-l va privi pe el, iar la 30 va deveni un retard social pentru ca voi mami si tati fraieruti i-ati bagat mancare d-astea atomica pe gat!

E trist sa va lasati copiii sa fie izolati social din cauza unei mode stupide de a merge in mall si de a va indopa copiii!
Luati modele mai bune de vi-i creste si nu va pierdeti in multimea asta haotica!

Sa semnam o petitie! Sa scoatem de pe piata mancarea asta !!

2009/08/28

D-ale banalului!

Mai e putin, se duce august.
Cu mare fericire in suflet am aflat ca am o restanta de pe primul semestru, pe care trebuie s-o onorez cu un proiect trimis pe mail la universitatea din capitala noastra frumoasa.
Dac-as avea timp m-as duce personal pan' acolo dar nu este.

Ce planuri am eu pentru toamna asta? La asta ma gandeam azi dimineata in troleu in timp ce imi transportam funduletul pan la munca si ascultam glorios un album al celor de la The Kickdrums.
Pai imi planuiesc cateva escapade inafara constantei, multe poze, multi pupici si cat mai multe amintiri.

Trebuie sa va anunt ca saptamana asta m-am apucat de scris, un roman, o nuvela, un basm...nu stiu ce-o iesi intr-un final, sper doar sa am o imaginatie productiva.

Cei care aveati de gand sa veniti pan' aici sa vedeti concursul ala de pe apa de maine, sa stiti ca nu-i mare lucru, le-am vazut eu mai devreme pe bulevard in timp ce defilau tirurile incarcate cu masinariile mari care se vor cocotza pe apa si cu fetitele agatzate de ele care dadeau din popou pe sume frumoase de bani, banuiesc.
Amuzant a fost un nene din spatele meu care zicea tare catre multimea de le privea uimita: eu as dubla impozitele! numa' sa vad asa ceva in constanta in fiecare an!
...ironic evident.

Va urez un weekend bestial!

2009/08/25

Blestemul persoanei a II a

Am gasit o super poezie pe un site de fotografii pe care vreau s-o postez, macar pentru cel care a scris-o caruia atat ii pot oferi, certitudinea c-o veti citi macar o data si voi.

Blestemul persoanei a II a,
,de liviu
eu nu am fost niciodată eu pe deplin
am fost doar jumătăţi de trup
împreună cu ploape de suflet
şi cuvinte pierdute prin vânt
nu mi-a rămas azi decât un lucru
tu...
ştiu că fără culoare
nu curg stropi din ochi flămânzi
dar când capul mă doare
rămân cioplit prin pietre fără timp
şi-altcineva mă strigă doar din mine
tu...
aş fi căzut din cer fără să zbier
şi din pământ cristale să culeg
dar pagini fără semne
dar trupuri fără dinţi
dar filme fără sunet
îmi vorbesc acum
tu...
nimeni nu mai este de acord cu mine
nici chiar privirea nu-mi mai e cu gestul
există doar nevoia mai presus de lege
eu sunt cel ce sunt şi-o ştiu prea bine
şi fără hărţi mă pierd în trup
tu...
nu am cuvânt să-ntrec lumina
dar am lumină să-mi întrec cuvântul
şi să-mi închid în sufletul bucăţi
şi părţi din trup neînblânzit
de înger păcătos...
nu mai rămâne astăzi decât acel blestem
fără de care timpul m-ar îngheţa în el
tu...

Lara Fabian - Caruso

Ete partz!

Ma suna azi un prieten ca sa ma intrebe "cand pleci??".
"Unde sa plec?!" , eu.
"Cum unde?? La concert!".
"pai" zic eu "concertul ala era saptamana trecuta da' nu ti-am zis ca nu mai plec?"
zice el "cum ma, tu ai incurcat datele?"
"ce stii ma tu si eu nu stiu?" ziceam eu curioasa.
"da' tu nu te uiti la stiri?" ma atentioneaza rautacios.
"nu! ce-as vedea mai mult la stiri decat vad zi de zi?" ha, in gandul meu.
"pai a venit asta, e la aeroport!".
.......
.......
gandeam.

"cine ma???"
ma jur ca m-am gandit la depeche mode, zic na, ca s-a reluat concertul si idioata de mine nu a aflat! deja ma gandeam la cine sa sar cu gura ca nu m-au anuntat.

"aia ma, de e inebunita toata tara!".
.......
.......
gandeam.

si reia el imediat..."bai, deci am o colega de munca care e inebunita frate, de cand are bilet la concert ma f..reaca cu vogue-ul ei cu tot!".
"zic ba! tu faci mijto de mine ca m-am apucat sa fumez vogue! stiu ca-s slabe, da' ce sa fac ma daca nu mai pot fuma?!"

.....
.....
"ce?!" se aude din telefon.

.....
.....
liniste.

zic eu intr-un final "bai, hai sa reluam...cu rabdare, cine vine in romania, cine a inebunit romania, ce concert e si cine pana mea canta vogue?"

Concluzia : daca Madonna a inebunit nu tara, nu nu, nu zic tara, Lumea cu muzica ei, eu ma las de fumat Vogue!

2009/08/23

Jocuri, targuri si tigani

Weekendul asta ne-am jucat de ne-au sarit ochii din cap.
Vineri noapte am stat intepeniti cam pana pe la 5 dimineata sa jucam carti, ceea ce inseamna aproape 7 ore de jucat.

Iar azi noapte ne-am simtit talentati la mima, dar nu in orice loc ci in bar, ca de obicei.
Cuvantul de aseara a fost o chestie de-a lu Sch care suna ca : mazapaldac. Corecteaza-ma!
E, sa mimati voi asta...ca noi am refuzat.

Ieri pe zi am fost in Eforie S la un targ de antichitati, care era intr-un parc.
Mi-am cumparat o pereche de cercei cu iz vechi care-s absolut bestiali si foarte ieftini la numai 10 lei si o geanta facuta din lana groasa, pentru iarna pe care tind s-o feresc foarte bine de jupanele molii care a costat numai 15 lei.

Am facut poze la o gramada de lucruri vechi si frumoase si cel mai haios a fost un tigan veritabil cu barba mare ca a profului meu de mate din generala, care dupa ce a fost pozat ne-a cerut o bere, asta ca nu cumva sa-i uitam originile de tigan pana si in comportament.

In rest, daca aveti azi niste timp liber, puteti sa dati o fuga pe la targ pentru ca-s super faine lucrurile si oamenii sunt dispusi sa lase din pret.
A, si daca erati vreodata fani Dana Marijuana, o puteti gasi acolo la un stand de bijuterii intr-o formula radical schimbata, care chiar mi-a placut.

2009/08/21

Vineri nu-i ca luni, dar seamana!

O zi mai proasta ca cea de azi, la munca, n-am avut de mult.
Nu va zic cati neuroni mi-am consumat numai incercand sa fac abstractie de toanele sefilor mei ci si oamenii cu care am intrat in contact din exterior au fost GROAZNICI!

A venit azi o doamna sa ma intrebe niste lucruri, niste treburi despre plata cu niste carduri cadou de la firma mea, si mi-a comunicat in prima faza doar ca le detine si ca si-as dori sa achizitioneze ceva dar nu stie exact care e procedura.
Si eu primul lucru care l-am facut a fost s-o intreb de cand le are, in probabilitatea in care ele ar intra ca si cadouri dintr-o promotie unde nu le-ar putea folosi asa usor.
Si ea-mi raspunde foarte reticenta, intr-un moment in care eu doar ce-mi terminasem o intrebare de pus si deci ea urma la cuvant, imi raspunde in felul asta "acum eu vorbesc!".
Zic...foarte ironica, nuuuu m-am putut abtine!!! "pai doar n-o sa-mi raspund eu!".
Mi-a scapat.

Au urmat intregi monoloage cu dansa vorbind inspre urechile mele care fredonau melodii indie-pop de mare anvergura.

A doua ciocnire nedorita a fost cu un nene care-si dorea o programare pentru instalarea unui aer conditionat cumparat in urma cu 2 zile.
I-am cerut omului garantia, normal.
Iar el imi raspunde "daca stiam ca va trebuie atatea va aduceam aparatu cu totu'! ".
Ete fix!

La naiba si cu ziua asta!

2009/08/20

Gooooooooooooooooooooooooooool

In seara asta cand am intrat in casa, il vad pe tata zvarcolindu-se pe langa radio din bucatarie din cauza programului oprit la tv sau o chestie asemanatoare si-mi zic in gand, ce ti-e si cu oamenii astia ca tata asa, au ditai boxele in sufragerie, si ei asculta la un prichindel de radio vechi, langa mama care in momentele alea nu stiu ce povestea pe langa el, ca femeile asa.

E si ma duc si eu se produce un haos pentru ca fiecare incerca sa zica ceva, nu stiu ce zicea mama da' tata sigur scotea o fraza care se termina cu "...ascult si eu ceva aici".
Si atunci am facut putina liniste.

Moment in care mi-am dat seama, de fapt realizasem putin mai devreme ca e vorba de un meci da' nu stiam exact ce si cum.
Si atunci realizez si gasesc informatia undeva in memoria mea involuntara, ca eu cunosteam vocea de la radio.

Nu stiu cum a fost la voi copilaria alaturi de tatii vostrii, da' eu mi-l amintesc pe nenea ala de la radio care comenteaza meciurile si care urla cand se inscrie cu un "goooooooooooooooool", de vreo 40 de secunde pana ni se ridica parul in cap.
Si-l vad pe tata care mereu il injura p-ala care urla asa, adica pielea mea, ce mod de a-ti exprima bucuria, ramai comutat pe "o" de-i acresti p-aia de te asculta.

Si dupa ce l-am ascultat p-asta urland cu O-ul lui m-am ridicat brusc si-am venit la voi in fata aici sa va povestesc ca sa-mi impart un moment nostim, ca prietenii asa.
Am terminat, ma duc inapoi in bucatarie.

2009/08/19

El Negro-Lumina la baie

Asta e melodie de ridicat buna dispozitie, deci daca va pot ajuta in vreun fel, voi nu trebuie decat sa dati play.

Idei de vis

Din nevoia asta de incetare a haoticului veratic n-am luat decat stari confuze si pline de transpiratie. Mi-e dor de frig si de tot ce inseamna zgribulire.

Mi-e extrem de usor sa-mi imaginez si sa-mi doresc serile de toamna tarzii cand caldura nu isi facea simtita prezenta prin camerele pline decat din blocurile mari de sifoniere, tzoale si carti prin care respiratia mea isi facea ocolisurile firesti pentru a iesi cat mai departe din cercul in care tot ea imi incalzea plamanii.

Mi-e dor sa-mi simt mainile reci si sa am nevoie sa mi le frec peste genunchi sau sa-mi trag manecile groase de bluze "pentrucasa" doar ca sa mi le incalzesc.
Voi aveti bluze groase "ciupite" asa cum le zice mama, care au manecile vechi, ca ele de vechi si pe care le stiti acolo undeva, in dulapul de sus al sifonierului, dar care asa roase de vreme, le simtiti mereu gata sa va fie solidare in timpul frigului?
Eu da.
Si inca nu m-am gandit sa le pun nume.


Si patura groasa care-mi acopera patul si care ma priveaza de frigul serii, imi lipseste.
Ea cred ca-mi lipseste cel mai tare.
Ea, pentru ca mereu mi-a fost draga si pentru ca sub ea se ascundeau inafara de cele mai secrete visuri ale mele, nevoia de protectie nu numai in fata frigului din camera, dar si de toate intamplarile de cu zi sau care aveau sa se intample.

Asta e unul din momentele in care ma oftic ca nu pot comunica cu lucrurile, pentru ca patura mea ar fi tare mandra daca mi-ar intelege intentiile cu ea.
Mi-e dor de sepci, de culori de toamna gri-cenusii, de geci putin mai subtiri de cele de iarna, de nevoia de batiste de prin buzunare si de aerul racoros.
El ne da puterea sa mergem mai departe, fiindca stim ca e mereu trecator.

Cred ca si de ploile specifice anotimpului astuia mi-e dor rau. Pana la urma, mirosul ala de ploaie si de frunze uscate e bestial.


Si cred ca cel mai dor mi-e de mirosul de mancare din casele care-si pastreaza atunci mirosul putin mai mult decat si-l pastreaza aerul aerisit prin masinarii de purificat aerul, sau prin geamurile deschise de nevoia de racoare de acum.


Vara asta e frumoasa si n-as vrea sa-mi poarte pica, dar as vrea sa se cam duca...

2009/08/18

Tuborg Green Fest

Produs de Emagic, Tuborg Green Fest se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti, accesul publicului fiind gratuit.

Alaturi de Mandinga si Publika, line-up-ul festivalului ii mai include pe Chicane, Guano Apes, Stefan Banica, Zdob si Zdub, The Herbaliser, The Crystal Method, Suie Paparude, AB4, Vita de Vie si Sensor, alte noutati urmand a fi facute publice in zilele urmatoare.

Tuborg Green Fest a facut inconjurul Europei si nu numai alaturi de artisti si trupe precum Red Hot Chili Peppers, Metallica, Linkin Park, Franz Ferdinand, Cypress Hill, David Guetta, Faithless, Kasabian sau Whitesnake.

Romania ajunge pe harta evenimentelor Tuborg Green Fest, alaturi de festivaluri precum Exit (Serbia), cel mai mare festival de muzica din Europa de Est, Glastonbury si Hard Rock Calling din UK si Sunburst din Malaezia.

Mai multe informatii despre eveniment si detalii despre trupele care vor fi prezente in cadrul festivalului pot fi gasite pe www.tuborg.ro.

Acuma na, vorba unui prieten, bine ca vin si astia (Guano Apes) fix cand tricourile lor sunt carpe de sters pe jos.

2009/08/16

Recenzie de juma de august

De cateva zile numai din party in party o tinem si azi noapte credeam c-o sa adorm efectiv cu capul pe masa din Friends la un party despre si cu marinari. Aveam nevoie sa dorm ca porcu daca ma intelegeti si azi chiar s-a intamplat minunea. M-am trezit la 11. Uau!

Cum a fost de ziua mea? Nu stiu ce intelegeti voi din poze dar a fost cea mai tare petrecere la care am fost vreodata, data in cinstea mea. Oamenii s-au mascat cum nu s-a putut mai bine si au fost extraordinari iar eu am ras toata noaptea si am fost fericita sa-i vad pe toti uniti acolo, si pentru asta si multe altele ii iubesc de nu mai pot! Si sper c-o stiu si ei.

In urmatoarele zile/saptamani trebuie sa ma ocup sa scot piciorusele la inaintare la doua lucruri : 1. la trepiedul ala mijto rau si s-o tai cu ghiozdanul spre munti pentru poze, am zis am zis si 2. la placa aia de skate care probabil imi va asigura popularitatea in sectia de ortopedie a spitalului din constanta; toate astea intamplandu-se cu cei mai tari tenesi semnat converse, in buzunar cu cel mai marfa breloc ever, si cu cea mai tare cana din care am baut azi un ceai ( o cana cu un penis inauntru pe care este imprimat "Pentru uz oral").
p.s. danutz, tabloul tau se uita deja la mine de pe perete !

In aceeasi ordine de idei, azi e ziua unuia dintre cei mai buni prieteni ai mei si pentru asta urmeaza sa mergem la gratar si sa petrecem si sa-l imbatam pe om pana nu mai poate!
La multi ani bibic!

Si cum isi incheia postul un mare om inca in viata, va pup, va respect si va iubesc!

2009/08/15

2009/08/10

Anunt

Saptamana asta-mare eveniment mare!
E ziua mea, trilulilu crocodilu! :D Adica implinesc frumoasa varsta de 23 de ani.
Asa ca joi seara sa va luati costumele de care vreti voi pentru ca sarbatorim pe plaja in stil "bal mascat".
Detaliile oricum le stiti, daca vrea cineva sa vina si n-a fost invitat, adica am uitat eu sa-l invit, sa ma anunte.


2009/08/09

Capidava

Al patrulea weekend petrecut pe malul Dunarii. Nu e rau deloc, imi spun in mintea mea in timp ce duc cana de ceai fierbinte spre buze.
Plecasem vineri seara cu gand de foc de tabara si atat, pana cand imi sopteste Radu pe ultima suta de metrii : ia si tu mai multe toale poate nu plecam imediat.

Ne-am intors azi, duminica.

Eu cred ca mi-as putea petrece toata viata in ritmul asta : somn de la 3 dimineata pana la pranz a2a zi, jucat carti si table, plimbat cu barca, facut poze multe, facut baie in Dunare, facut gratar, baut bere si fumat ca turcii.

Probabil as muri mai repede decat mi-as fi dorit cu tenul mult prea ridat de la tutun si cu o burta de zile mari, de la bere si as fi ca tipul ala din banc : "domnu doctor, daca beau numa bere si fumez intr-una, rezist 2 ani fara mancare? iar doctorul raspunde : rezisti, dar cu un pistol nu te-ai chinui mai putin?".
Nu, demisionez de la gand.

Singurul lucru scarbos in momentul asta este ca sunt ciuruita de tantari. Dar in rest a fost bine, am cunoscut oameni noi, ne-am mocirlit in malul de langa Dunare, am facut sute de poze si in mod special am prins un apus mirific! Apusul il gasiti http://www.monifique.blogspot.com/

2009/08/06

Ce e mai rau?!

Va intrebati ce e mai rau decat mirosul insuportabil de transpiratie al unui om venit de la munca, in mijlocul autobuzului care va duce acasa obositi la fel de obositi ca si pudoarea omului?

Raspuns : mirosul insuportabil de vodca si icnitul prevomitaturii unui om care mai miroase si a transpiratie!!

Despre ce vad barbatii

Si ei zic ca noi ducem totul pana la extreme si ca noi avem pasiuni d-astea de ating obsesiile...


Parcul de distractii, incarcat

Ultimele zile n-au fost prea placute, de-asta nici n-am mai scris pentru ca m-as intrista si mai tare sa-mi citesc ideile.
Mi-am cautat alte ocupatii si alti oameni pe care sa-i bazai si care sa ma inveseleasca.

Nici la munca lucrurile nu-s prea roz pentru starea mea de spirit pentru ca e stresul mare si e oboseala si e oameni irascibili.
Dap, mi-ar prinde bine o vacanta prin munti, cu mine si cu aparatul, zice o parte sinucigasa a creierului meu.

Azi noapte mi-am pus pantalonii largi si bashchetii in picioare si am cutreierat iar satul ala de distractii.
Si m-am dat asa : in balerina si am tipaaaaat cum tipam la 10 ani, mai mult de dragul meu ca pici ramas cutreierand sub pielea-mi de tanar rezident, apoi in noul asa zis wild house care se vrea un semi montagne russe, mi-am facut barba si mustata dintr-o vata de zahar si am condus o masinuta d-aia de te invata cum sa (nu) intrii in ziduri si cel mai putin sa conduci.

Sch a dansat de ne-a udat pe toti de langa el cu transpiratia lui si la final a primit si aplauzele spectatorilor.
Iar un pici de 6-7 ani a dat clasa la joculetul ala de dansat. Am ramas O.O?!

aaahhhh, let's elope today! or find a secret hideaway...

2009/08/02

Oameni mari pe ringuri de copii

Aseara am fost in Satul de Vacanta.
Uitasem cum e acolo, va zic sincer.
Nu mai era de noi, da' parca oamenii erau acolo si se comportau la fel tocmai pentru a exersa pentru a nu stiu cata oara o clipa de copii.

Ne-am luat jetoane si am asteptat sa ne vina randul.
La masinile tamponate, asa cum le zice lumea, nu exista un rand propiu zis, doar imbulzeala spre a ocupa o masinuta libera.
Si cand se opreau farurile, ne aruncam peste ele care mai de care sa apucam una libera pentru fiecare.

Dupa cateva incercari mi-am dat seama ca nu e de bun simt si ca trebuie sa ma bag cu nesimtire pe langa oamenii aia haotici.
Zis si facut pana cand am primit un cot in coaste de la un copil de vreo...40 de ani.

M-a bufnit pe loc rasul. E clar ca nu ai cum sa jignesti un om care te loveste pentru ca vrea si el sa mai fie copil.

Aflati apoi in masinute, ne-am atins cu totii scopul.
Nu exista cale de intoarcere, si asta o stie toata lumea, o data ce te-ai urcat in ele buzele nu-ti mai pot sta lipite din cauza ranjetului tamp care-ti iese din stomac.
Am explodat cu totii acolo, si ne-am tamponat de n-am mai avut aer.
:D

O sa repet experienta!! Am zis, am zis.