2009/09/03

"Asta nu e Romania noastra!"

In general nu vorbesc despre politica si despre vreo noua masura jignitoare sau nu la adresa conducatorilor acestei tari sau in mod particular a oamenilor politici, insa de curand am prins o stire foarte tare la tv.
Mi-a placut ideea si-mi place miscarea.

Asta e povestea...
"Nu se mai poate asa! Suntem milioane de romani destepti!"
Petre Tutea nu a luptat o viata pentru ca d-ra din Bamboo si un cioban sa fie alesi sa ne reprezinte in Parlamentul European.
Probabil se rasuceste in mormant cand vede un popor cultivat ascultandu-si conducatorii schimonosind cuvantul Google.
Toti cei care au murit la Revolutie nu au facut-o pentru ca noi sa ajungem sa fim batjocoriti si sfidati de doamne cu tupeu ce beneficiaza de bugete de milioane din banii nostri. Avem o responsabilitate fata de cei de dinaintea noastra care au crezut in noi, fata de noi insine si fata de copiii nostri, sa actionam.

Ni s-a inculcat ideea ca nu putem face nimic, ca orice tentativa este sortita esecului, ca nu ne putem uni, ca suntem un popor de incapabili! Nu suntem!
Trebuie spart acest tipar care le convine de minune analfabetilor si hotilor care ne conduc", spune Alexandra in manifestul postat pe Facebook.

Cu aceasta atitudine, Alexandra a atras atentia presei. Bussiness Standard considera ca gestul ei ar putea deveni prima miscare grassroots de amploare din Romania.
Aceasta tanara sustine schimbarea clasei politice si administrative iar in locul celor care ne conduc acum propune oameni de valoare care au demonstrat ca pot construi ceva pe cont propriu si ca pot mobiliza increderea si energiile celor ca ei.

Alexandra da startul si nominalizeaza 5 oameni pe care ea ii considera competenti si de valoare, acesta fiind un exemplu pentru toti cei care ii sustin curajul de a arata ca exista si o alta Romanie. Pe lista ei se afla Camelia Sucu, femeie de afaceri de succes, muzicianul Damian Draghici, artist premiat cu Grammy, jurnalista Floriana Jucan, Edy Uzunov, proprietarul Regatta si Mihaela Nicola care este antrepenor in PR.

"Suntem milioane de romani educati- ne-am tocit coatele pe bancile scolilor, am trecut prin emotiile examenelor, prin stresul sesiunilor, multi am facut Master, Doctorate, in Romania si in strainatate, am visat sa schimbam lumea… ca sa ne conduca niste analfabeti acum?”. Aceasta este provocarea, ca oamenii care se simt nedreptatiti in acest sistem defect, sa nu mai joace rolul “strutului”.

Ce urmeaza?
"Am inceput demersurile pentru a infiinta o fundatie care are ca scop gasirea oamenilor de care avem atata nevoie- saptamana aceasta vom face un prim pas, foarte important, acela de a depasi sfera Facebook-ului. Odata identificate persoanele in care avem incredere ca ne pot reprezenta, urmatorii pasi sunt: partidul, campania si alegerile din toamna. Nici mai mult, nici mai putin".

Poate la prima vedere vi se va parea o simpla miscare de imagine a unei tinere si dupa ea multimea care i se alatura ca unui efect de turma, ei bine va sfatuiesc sa cautati mai multe pe Facebook inainte de a va inscrie in aceasta asociatie si daca sunteti de acord atunci sa va si exprimati acolo cu un punct de vedere propriu.

Saluti!

Un comentariu:

Santi spunea...

Partidul, campania si alegerile din toamna reprezinta un vis, parerea mea. Poate la urmatoarele alegeri vor putea sa faca ceva. Oricum, initiativa e tare.