2009/04/07

Fastaceli cotidiene si nu prea

Prinsa intre discutii despre ziua de vineri si minunatul meu discurs care nu iese spre nenorocirea mea nici 4 minute legate, lucru care ma impinge sa fug vineri din oras ca sa nu mai fiu nevoita sa apar in Doors, intre confruntari dintre motociclisti si soferi de masini mici, despre prioritatea pe care din bunavointa si bun simt ar trebui s-o acordam motociclistilor pe strada pentru ca asa e frumos, vorba cuiva "impartim soselele" unii cu altii, printre mult praf si multa treaba la locul de munca, in seara asta "pornim la revolutie".

Adica mai bine zis, oamenii s-au strans in fata statuii din parcul de la primarie, au cantat imnu', au scandat "jos comunismul!" si au aprins lumanarele in jurul statuii.

Macar atat.
Macar aceste mici strangeri daca nu le pot numi chiar mitinguri de solidaritate.

Cand ascultam azi povestea de la Chisinau, cu formele de protest ale studentilor de acolo si cu toata mantaua asta neagra pusa pe Moldova, traiam oarecum o poveste ascultata din gura mamei mele acum ceva timp numai ca judecata mea era schimbata : totul se petrece acum, in zilele noastre.

E revolutie sau nu in Chisinau?
...mi s-a facut pielea de gaina.

8 comentarii:

Anonim spunea...

E destul de real ce se petrece acolo... E similar cu ce s-a intamplat la noi prin 89... Parca nu e asa de violent, totusi. In timp ce oamenii ies in strada si se bat cu fortele de ordine pe la televiziuni si radio se dau concerte si emisiuni pentru copii.
Presedintele Voronin a spus ca nu va renunta la putere, asta ar face ca lucrurile sa degenereze... Vom vedea cum evolueaza lucrurile :)

Mona spunea...

stii ce e deranjanta aici, nu reactia autoritatilor din moldova, caci pe comunisti ii credem in stare de orice pt a opri populatia sa iasa in strada, e deranjanta atitudinea celorlalti... aceeasi intrebare pe care o pune tudor chirila o pun si eu...domnu' boc, domnu' basescu, aveti coaie?

Anonim spunea...

Coaie sa faca ce? Sa iasa la teveu si sa zica "Ne sustinem fratii de peste Prut in lupta lor pentru inlaturarea comunismului?" sau ceva similar? Sa invadeze Basarabia si sa-l dea jos pe Voronin?! Ce ar putea Basescu sa faca?

"Revolutionarii" nostri au murit fie in '89 fie uitati, intr-un colt uitat de Romanie... Au ramas astia care-s acum la putere, ocupati cu jocurile politice si cu buzunarele lor...

Anonim spunea...

bleh... ignora si tu greselile :D Eram "aprins" :D

Codruttzz spunea...

..chiar asa..coaie pentru ce? Ce poate sa faca? Eventual sa invadam R. Moldova cu avioanele noastre rusesti..dar tare imi e ca se prabusesc pe pamant romanesc!!! Si asa situatia e delicata ca Voronin ne considera vinovati pentru situatia existenta..orice actiune romana, de la orice nivel, nu va face decat sa intarate autoritatile de la Chisinau..si asta nu ar fi de bine...

Anonim spunea...

Codruttzz, true.

Ha! Na, doua motive pentru care Basescu n-o sa faca nimic:

http://tinyurl.com/cgwndp - Rusia il sprijina pe voronin

http://tinyurl.com/c6sne6 - rusia acuza romania ca s-a implicat in "revolutie"

Si nu vrem ca Mother Russia sa ne calce in picioare, nu? :)

Totul tine de politica, traim in vremuri "civilizate" acum, sabia si scutul nu mai fac legea in zilele noastre, desi mi-ar fi placut sa fie altfel >8)

Codruttzz spunea...

santi: tu esti un spirit sangvinic asa..dar politica noastra e moarta de mult! Noi suntem doar papusi in mainile americanilor...pentru ca de cand nu mai e iliescu la putere am inceput sa tragem mai mult cu yankeii decat cu mother Rusia!

Si de asta sunt suparati rusnacii pe noi...si vor mai fi!

Anonim spunea...

dap... imi place sa ma agit degeaba :D Chiar nu-mi place politica :)))