2009/07/07

Stilul Hippie

Perioada hippie nu va fi uitata niciodata, si nu datorita vestimentiei ci datorita culturii hippie care deja a ajuns la rangul de cultura pentru mase.

Ceea ce in anii '60 in SUA exista ca si miscare sociala pentru drepturi civile acum este vazut ca un moft de imagine. Insa elementele esentiale ale garderobei hippie s-au mentinut de-a lungul timpului si s-au impus ca must have-uri.

Adeptii iubirii libere sub soare si ai traiului in grupuri in mijlocul naturii au imprumutat vestimentatie din cultura folk, au utilizat culori puternice, stiluri bombastice si multe idei umile pe atunci cum ar fi jeansii, haine cat mai naturale sau facute de mana pentru a-si exprima nonconformismul si setea de libertate.

Si-au spus povestea cu naturalete prin haine: dorinta lor de egalitate si diversitate sociala. Desi comportamentul lor era dezgustator pentru majoritatea sociala a acelori vremuri, stilurile lor au intrat relativ rapid in ciclul modei.
Desi de obicei lucrurile se intamplau viceversa, in sensul ca lumea modei dicta asupra maselor, influenta hippie a reusit o schimbare a acestui sens al mersului lucrurilor si a intrat in clasa de mijloc intai prin mesajul hainelor.

Stilul hippie pur cuprinde:
-- Parul lung si ravasit, aratand foarte natural.
-- O floare in par ( nu numai daca te duci la San Francisco) sau o bentita in stil Indian.
-- Fusta mini sau chiar micro, daca ai curaj si fizic pentru asa ceva, cu cizme apache.
-- Fusta lunga si larga in stil indie nord american cu diverse aplicatii.
-- Orice este permis a fi franjurat: de la piele intoarsa si jeansi pana la camasi cu broderii florale.
-- Sandale joase din piele, foarte comode si practice. Plus ca se potrivesc cu aproape orice din garderoba lejera de primavara-vara
.-- Vesta din jeans, piele sau piele intoarsa.
-- Curea lata din piele, stil brau Indian.
-- Orice tricou este acceptabil, cu absolut orice.
Libertate suprema!
-- Lucruri realizate in stil patchwork sau vopsite de mana sunt nelipsite din garderoba unui hippie adevarat.
-- Ochelarii de soare ai bunicii se potrivesc de minune cu orice tinuta hippie pura.
-- Nelipsitul simbol al pacii, ca accesoriu fie el pandantiv, cercei, inel sau chiar imprimat pe un element din tinuta.

Dupa cum vedeti, stilul hippie este unul din cele mai pure si simpliste stiluri ; este foarte usor de realizat o tinuta complet hippie pentru zilele cand o apreciem si ne bucuram din plin de libertate, mai ales in vestimentatie.

Via: www.flu.ro

Niciun comentariu: