2010/09/30

Sa radem romaneste: Nunta in Basarabia ( 2010 )


Dac-am iesi la o cafea azi, v-as vorbi numai despre filmul de aseara. Daca tot fac ceva bun la cafeaua din dimineata asta, macar sa va conving sa mergeti sa vedeti un film bun.
Nunta in Basarabia e filmul pe care nu trebuie sa-l rateze nimeni, doar pentru faptul ca ratandu-l n-o sa puteti avea in memorie categoria de "comedie romantica romaneasca" a acestui an.
Si Nap Toader se uita la romani si se gandeste ca vrea sa-i faca sa rada, iar romanii chiar rad.
Cu siguranta si pentru ca de la subiectele Epocii de aur, intoarse pe toate partile anul acesta, romanii nu au mai gasit subiecte de ras in filmele romanesti.
Iar Nunta in Basarabia, desi isi naste comicul din aceasta confruntare dintre romani si basarabeni, pacaleste nevoia ochiului tanar de actualitate care inca nu-si poate tine gura atunci cand vede o masina de scris si o asociaza in gura mare in sala de cinema cu un laptop. Cred ca educarea publicului tanar romanesc are nevoie de multa rabdare. Dar asta e o alta mancare de peste.
De Vlad Logigan n-am cum sa nu va spun pentru c-a avut un rol magnific pe care s-a modelat intr-un mod exceptional: a jucat ca pe scena salii de teatru, cu lacrimi in ochi si cu o daruire pe care numai in teatru o intalnesti.

Niciun comentariu: