2010/09/21

Don’t smile, the wig is fake enough: Los abrazos rotos ( 2009 )

Ultimul film al lui Pedro Almodovar o aduce in fata ecranelor pe frumoasa Penelope Cruz, femeia numero uno care suceste mintea a doi barbati: unul cu prea multi bani, iar altul care o face actrita si de care se indragosteste. Filmul trateaza un soi de melodrama particular, in care o buna parte din actiune ne lasa sa ne tratam cu pansamente de comedie romantica. Rolurile sunt construite pe baza unui cerc de protectie reciproca, un cerc atat de strans din cauza unor secrete si minciuni care nu sunt inca dezvaluite. Iar cum modul dezvaluirii lor este propice dramelor lui Almodovar, intreaga suita de evenimente dramatice se disperseaza pe firul epic prin insasi modalitatea de a le povesti.

Personajele lui Almodovar sunt ridiculizate atat de fin incat ele sunt partase in mod negresit dramei care este pe punctul de a se intampla.
Oh da, si Penelope is a real babe!

6 comentarii:

Adina Chițu spunea...

mie mi s-a parut teribil de telenovelistic si dezamagitor, dar penelope in rosu e incredibila in orice film..poate fi un film despre o fabrica de...conserve nush :))

Mona spunea...

nuuuuuu, e de la limbaaaa. serios.

Adina Chițu spunea...

n-are a face cu limba :P (care imi place f mult by the way) zic asta in raport cu ce a mai facut regizorul, daca femeile lui almodovar sunt in general exemplare, personalitati macinare intoare pe toate partile, metafizice, in cautare de ceva, in cazul de fata peneleope e doar penelope, femme fatale si nu e vina ei :P

Adina Chițu spunea...

macinate, intoarse* (scuze :P)

Mona spunea...

asta nu e o eroare de perceptie? ca io asa o vad.

Adina Chițu spunea...

perceptia e o chestie relativa, un film poate avea n interpretari, nici una nu e neaparat corecta, toate sunt, aproape ca nu conteaya, nu exista eroare in interpretare, doar polivalentza si diversitate...mie nu mi-a placut, pur si simplu :P