2010/08/19

Taxi Driver


De curand nu mai citesc imdb-ul, decat dupa ce vad filmul. Am prea multe detalii acolo care ma pot influenta in opinia mea finala: nota, parerea, criticile, comentariile.
Si iata ca lista mea de must-see-movies continua.
Taxi Driver. Oamenii ca mine care au vazut la viata lor numa 3 maxim filme de-a lui Scorsese ar trebui sa-si vopseasca parul violet, asta numai dupa ce si-au facut rost de toata lista de filme pe care trebuie s-o vada.
Travis(Robert de Niro) e cu drama lui de om mic intr-un oras mare. El e subiectul principal al filmului, sofer de taxi de nevoie, angajat in singura activitate care-i poate aduce bani din orele de nesomn la care adera cu gratie.
"Lipsa somnului provoasa in timp tulburari psihice!" asta ar trebui sa scriem pe abtibilduri pe care sa le lipim in troleele marilor orase. Si Christian Bale din Masinistul tot din cauza nesomnului, ajunsese subiect principal al filmului despre care vorbeam. Gandindu-ma mai bine la asemanarea dintre ei, parca aratau cam la fel ca si fizionomie, noroc ca-n anii 70, greutatea scazuta a barbatilor nu era un motiv asa de gros de uimire.
Si Travis este singur si dramatic, si ca in orice drama motivele care o produc sunt happeninguri absolut normale vietii.

Niciun comentariu: