2011/03/17

Filmul de joi

Hollywood-ul este cultivat la publicul sau printr-o simpla identificare, si asa a fost mereu si probabil ca asa va ramane, a preludiului actului sexual; filmele sunt create astfel pentru a-i starni pe oameni, ei doi umar langa umar incalziti si infierbantati.
Isi punea cineva o intrebare excelenta cu privire la asta, si anume ce naiba fac tinerii astia dupa ce ies de la un film ca Batman-Inceputuri?

Si asa ridicam spranceana mea ciupita de invidie ca un decent mizantrop crezandu-va entuziasti cu cinemaurile voastre independente, saracite de pofta ochiului manjit si mercantil care nu va vindeau gogoasa americana, sau cel putin nu doar pe ea si nu-mi mai ramasese decat speranta unui vis ingust ca intr-o reverie, un cinema la colt de strada, o sala mica cu pereti crapati, cu scaune decente, cu oameni singuratici notand ceva-uri prin agende, privind in ochi artistul si nu curentul.

Nu, la noi nu se intampla inca fenomenul "cinema" aproape de ascunsele noastre dorinte, dar se gasesc alternative solide care ne aduna: Miscarea Culturala Constanta prezinta Filmul de Joi, in fiecare joi.

Niciun comentariu: