2008/10/16

Ganditi frumos..

Intre ochiul nostru si lumina care ii da sens exista un prag zugravit, cu gauri mai mici sau mai mari dar care face prezent un dincolo si un dincoace. Fiinta umana este prinsa ca intr-o cursa daca nu stie sa vada. Intr-un fel de labirint al orbilor, in care daca nu vezi, esti prins, esti incatusat, nu esti liber. A sti sa vezi este premisa eliberarii. Poate chiar eliberarea insasi.
Unii oameni pot trai multi ani in lipsa unei maini, a unui picior, a unui rinichi...a vederii, o sa spuneti voi. Dar cati dintre voi au intrat in sufletul unui nevazator sa inteleaga cat de ordonat sta praful peste toate cheitele acestei lumi: peste frumos, urat, simpatic, atragator, prea colorat, mult prea sters s.a.m.d. ?! ...a sti sa vezi insa, nu tine de prezenta vederii sau absentei ei.
A sti sa vezi inseamna sa crezi ca poti gasi lumina in locul unde o cauti, in semnul pe care ti-l face un om fara sa se ridice de pe scaun, in zambetul unui bebe pe care il poti vedea pe fatza unui adult, in ochii unui batran, sau a unuia care nu stie raspunsul unei intrebari.
Citeam ieri intr-o revista dedicata fotografiei ca unul dintre fotografii familiei regale le spunea celor care stateau in fata aparatului "Ganditi frumos si va voi vedea frumosi...!".



Niciun comentariu: