2010/12/21

Wristcutters: A love story


Filmele afterlife sunt in ultima vreme bunul gust al cinematografiei care iti mai dau un ragaz pentru niste ganduri. Adica haide sa ne fie cu intelegere, niciun imbecil nu s-a gandit pana acum la sinucidere, iar asta ar trebui sa iti puna pana si tie un semn de intrebare.
Wristcutters e o poveste de dragoste exact cum ii spune si titlul, despre niste oameni ajunsi dincolo in urma sinuciderii lor din diverse motive. Si pentru ca Sfantul Petru isi luase concediu, subalternii lui iata ca produc diverse erori in trimiterea oamenilor la locul pastrat afterlife-ului lor.
Dupa ce se desparte de Desiree, Zia recurge la actul sinuciderii taindu-si venele. Ajunge intr-un taram fara culoare (sunt sigura ca stiati partea asta), unde strazile sunt pustii si pline de praf, unde masinile sunt ruginite si vechi samd. Conformarea afterlife-ului sau este zdruncinata de aflarea sinuciderii iubitei lui care ipotetic ar fi facut asta pentru a veni sa-l caute. Asa ca Zia da de Eugene si pleaca impreuna intr-un drum al cautarii lui Deziree. Pe drumul lor o gasesc pe autostopista Mikal careia i se facuse o eroare de dosar si care incearca sa-si recupereze viata.
Zia si Mikal se intalnesc in viata de apoi si se indragostesc unul de celalalt. Cineva a zis "no shit?!", i can smell it. Numai ca regizorului Goran Dukic nu-i este de ajuns o iubire afterlife si o forteaza in fata unei extreme aproape previzibile.
Personajul Eugen Hutz este interpretat de vocalul cu acelasi nume al binecunoscutei trupe de punk Gogol Bordello.

2 comentarii:

CC Power spunea...

singura comedie la care am ras ... culmea ... foarte bun filmu ;)

Ganduri Murdare spunea...

Filmu e bestial, l-am vazut acum ceva vreme, din cate imi aduc aminte trata o poveste foarte interesanta si greu de digerat si nu chiar un afterlife ci mai degraba un fel de Limbo. Oricum filmu merita vazut pentru ca deschide mintea, dar depinde de minte, nu de alta dar nu ar fi ok sa se deschida...la vene!