2010/07/30

Plec

De-abia astept sa se faca ora 16, sa-mi iau bagajul si sa plec. De azi sunt departe de mare si tot de azi sunt si satena.
Vorbim cand ma intorc.

2010/07/28

top 5, songs for a summer afternoon

Vorbesc aici despre serile acelea de vara in care esti mult prea obosit sa mai iesi in oras, asa ca iti lucrezi un playlist si te tolanesti in pat, iti faci o limonada si ai grija sa nu patrunda nimeni in castelul tau de nisip homemade.

1. The Smiths-I know it's over
Asta a propos de declaratia de dragoste a unei prietene scrisa pe cursul ei "I live for you and the smiths....oh, and maybe for the rascals too"

2. Meaghan Smith-Here comes you man
Cred ca mi-as putea da limonada pentru bicicleta ei. Only for this evening. Or maybe two.

3. The Temper Trap-Sweet Disposition
A moment, a love
A dream, a laugh
A kiss, a cry
Our rights, our wrongs.

4. Nick Cave and The Bad Seeds-Into my arms
I don't believe in an interventionist God
But I know, darling, that you do
But if I did I would kneel down and ask Him
Not to intervene when it came to you
Not to touch a hair on your head
To leave you as you are
And if He felt He had to direct you
Then direct you into my arms

5. God is an Astronaut-All is Violet, all is Bright
Intim si sublim.

2010/07/27

Jeux d'enfants

Este pledoaria unei dragoste nebune sau a unui joc care povesteste o viata ce apartine unei dragoste nebune. E un film colorat despre o cheie franceza, pe care mai mult sau mai putin toti o avem candva, undeva, acolo. E incantator de complicat sa acceptam jocul dragostei in viata noastra, dar care intins pana la extreme poate parea atat de simplu.
Este o poveste vicios de colorata ascunsa in spatele unui joc cu viata.
Mi-a placut. Cap ou pas cap?

2010/07/25

U lala

Aseara a fost Concert Mika in Mamaia. Sincer, m-as fi dus daca nu trebuia sa fac 2 ore pana acolo. Imi plac evenimentele astea mari in care vine cate-un strain sa cante. Pentru ca 1. se strange multa lume si in Constanta dupa parerea mea foarte greu sa strang oameni pentru ceva nou si bun, iar 2. singurul lucru pe care il stiu despre baiatul asta este ca a fost asemanat cu Freddy Mercury, ca si voce. Deci in loc sa aleg orice altceva, mai bine alegeam Mika.
Nu am fost, cum ziceam, pentru ca s-a ales ca si locatie o bucata de plaja indepartata de oras, iar Mamaia aseara era invadata de turisti. Faceam lejer 1 ora jumate pana la locul cu pricina.
Am mers in schimb intr-un alt beach club, unde am sfarsit ascultand remixuri reremixate ale hiturilor de la radio.
Chiar cred ca trebuie sa le incerci in general pe toate, altfel nu stii ce sa alegi ca fiind bun sau pe placul tau.

2010/07/23

Leapsa:locul preferat din Romania



Bogdan mersi de leapsa. Ma gandeam, citindu-ti postul ca pentru noi constantenii care avem marea la 2 pasi, mai greu preferam un loc de relaxare undeva in apropierea unei balti/unui lac sau chiar mare. Adica eu una fug de apa ca de altceva, cand ma duc sa ma relaxez.
Eu aleg Sibiul. De fapt aleg toata excursia mea de atunci cand m-am cocotat in munti la Paltinis. Era noiembrie si am prins agitatia nebuna de pe partie. Am stat in mijlocul muntilor si am asteptat ursul, in fiecare seara dupa 23:00. No way, ursul nu ne placea pe noi.
Iar apoi am mers in Sibiu pentru o zi de plimbare. Cred ca atunci m-am indragostit de Sibiu. De fapt ma indragostisem pe la 12 ani, dar numai dragoste n-o puteam numi atunci.
Codruttzz si Diana care e locul vostru preferat din Romania?

2010/07/20

Concluzia zilei

Am ajuns la concluzia ca furatul de visine din copacul vecinului morocanos poate fi la fel de important ca rolul invatatoarei din clasa I. Ambele au rolul de a dezvolta diferite abilitati, copilului. Uitati-va si voi pe strazi astazi si-o sa vedeti ca parintii prefera sa le dea bani pustilor sa-si cumpere de la piata decat sa-i lase sa vina cu tricourile patate de visine nespalate.
Concluzia: in urmatorul secol cred ca nu vor mai exista copiii care sa se poata catara in copac.

Tom Waits-Tom Traubert's Blues



Asta e un cadou pentru oameni frumosi.

2010/07/19

Noviembre


Un grup de tineri spanioli ies pe strazile populate ale Madridului pentru a face teatru in inima publicului. Tinerii starnesc panica, frica, rasetele, euforia si de atatea ori sunt racolati de politisti.
Dar nu au limite. In iubirea pentru arta sau in arta pura nu exista limita.
Mi s-a parut un film exceptional despre puterea pe care unii si-o gasesc in ei sa lupte. Pentru ca arta intotdeauna va presupune o lupta cu lumea si nu toti suntem la fel de curajosi.

ZM la Folk You



Weekendul asta am mers la Folk You, in Vama Veche. Si cred ca mai vreau.

2010/07/16

Despre Zece Minute

Suntem 7 oameni care vrem sa ne facem cunoscuta portia de creativitate. Spun portia pentru ca noi scriem doar zece minute.
Adica o persoana trimite o tema altor 2 oameni pe baza careia acestia isi modeleaza creativitatea. Cum vor si cum simt.

Ceilalti 6 sunt responsabili sa dea persoanei care a scris un feedback, in sensul asta incercand sa ne dezvoltam noi insine ca niste scriitori dar si ca posibili critici.

Dar nu se termina aici, pe viitor cautam un profesor caruia i-ar placea sa ne ghideze printr-un proces de dezvoltare a creativitatii in scris.

Va asteptam si pe voi pe site-ul nostru, adica aici.

2010/07/13

ZM1



Echipa zeceminute la prima sedinta foto.

2010/07/11

in a world so white what else could i say?

Lucrez mult prea aproape de locul ala minunat de unde rasare soarele. Asa ca in dimineata asta mi-am permis. M-am asezat pe bancuta, mi-am aprins tigara, m-am invelit in patura si am privit rasaritul.

2010/07/09

top 5, it will rain for a million years

Zilele astea a tot plouat. In ochii mei, ploaia e un fenomen care ma duce spre 2 posibile reactii: fie sa ies in strada si sa ma zbengui pana ma ud leoarca, fie sa ascult ticaitul tocului de la cisma prin asfaltul ud.
Am facut un playlist pentru zile ploioase in care e musai, totusi, de stat in casa sau in cafenele colorat-intunecate.


1. Asaf Avidan & The Mojo-Maybe You Are
She peeled his skin away, so every day he’d cry
And in those tears he’d lie to find some peace
She broke from all his words, but she was made of mercury,
She’d come together later piece by piece

2. Eluvium-Radio Ballet
Am putea sa ne jucam cu degetelele, unul in palma celuilalt. Oamenii fac asta cand ploua.

3. The Who-Imagine a man
Aici am trisat. Imi imaginez ploaia de vara pe care danseaza copiii din "El camino de los ingleses".

4. Hans Zimmer-Now we are free
Melodia asta imi pare ca un pahar plin cu emotii.

5. Iron&Wine-Flightless bird, american mouth
I was a quick wet boy, diving too deep for coins
All of your street light eyes wide on my plastic toys
Then when the cops closed the fair, I cut my long baby hair
Stole me a dog-eared map and called for you everywhere

2010/07/08

Ingrid Michaelson - Everybody





Tu ai putea sa ai un amant/o amanta?

Sunt oarecum obligata sa vorbesc astazi din perspectiva obiectiva, desi n-ar trebui. Pana la urma e blogul meu si ar trebui sa spun ce-mi trece prin cap. Aici cred ca intervine comparatia intre blog si jurnal, ca de multe ori si in blog intra oameni carora tu le vorbesti obiectiv in viata de zi cu zi. Imi permit asadar sa fiu obiectiva in discutia asta desi eu poate confruntata cu o astfel de situatie as reactiona diferit. Oricum nimanui nu i-ar pasa probabil o judecata din partea mea, toti vor intelegere si sfaturi.
Vreau sa vorbesc despre termenul de "inselat". De curand am discutat cu A despre casnicia lui. Ii spuneam ca-l apreciez foarte tare pe el si pe nevasta lui pentru reusita lor in comunicare. Chiar mi se pare ca sunt unul dintre putinele cupluri care reusesc sa comunice atat de lejer.
Zilele trecute, insa, ma trage de maneca sa iesim la o discutie iar eu am acceptat. Vorbeam in continuare despre casnicia lui pentru ca mi-am dat seama unde trebuie sa bat. Apoi el ma intreaba brusc ce parere am despre ideea de a avea o amanta/un amant. Nu cred ca mai conta in punctul ala ce parere aveam eu, stiam ca A are o amanta.
Motivul invocat de A a fost nevoia de nebunie in viata lui. Isi iubeste in continuare sotia desi se intalneste pe ascuns de peste 3 luni de zile si cu o a2a femeie. Nu are de gand sa isi compromita casnicia si nici sa lase ceva s-o distruga.
Nu mi-a dat senzatia ca M banuie ceva si adevarul este ca nici nu cred c-ar banui la modul in care se comporta cand sunt impreuna, motivul intalnirii noastre din acea zi era altul: ce-a de-a doua femeie din viata lui se indragostise de el.
Mi-a zis ca are de gand s-o paraseasca si sa-si vada mai departe de casnicie. Ce m-a facut sa-l contrazic in discutia noastra a fost greutatea cu care se "lauda" c-ar face lucrul asta, el recunoscandu-mi ca este sigur ca le iubeste pe ambele femei la fel. "Ma rog, putin diferit, pe M o iubesc pentru ca imi e sotie iar pe .... pentru ca ma face sa ma simt bine, pentru ca o doresc. Deci le iubesc pe amandoua".
Eu mereu am avut opinia ca barbatii care isi fac amante isi iubesc foarte tare nevestele. Adica un barbat daca vrea sa aiba parte de o nebunie se duce intr-o seara undeva si si-o trage cu una, insa daca isi face o amanta si deci o obisnuita din asta, inseamna ca el cauta in a2a persoana ceea ce-i lipseste primei, dar in mod logic nicio schimbare neproducandu-se in casnicie.
Da, asa a si fost. A imi zicea ca in ultimul an relatia sexuala dintre el si M slabise foarte tare. Ca amandoi erau stresati din cauza serviciului, ca mereu fiind obositi se intalneau in pat destul de rar.
Dupa ce i-am spus parerea mea si o directie inspre care eu vedeam o posibila rezolvare a problemei lui ne-am intalnit cu M la o cafea. Ii priveam acum cu 2 perechi de ochi, dar parca nicio indoiala nu isi facea loc in imaginea celor 2 indragostiti din fata mea.
A isi iubeste sotia si asta chiar se vede in ochii lui.
Oare cati oameni reusesc sa faca asta cu o exactitate impecabila?

2010/07/02

Les herbes folles

Am fost la IPIFF la filmul lui Alain Resnais primit cu aplauze la TIFF-ul clujean. Am vazut "minunea schizoida" aplaudata acolo si am ramas impresionata mai departe. E o poveste cu arcuri dintre 2 adulti care se intalnesc prin prisma unui portofel pierdut. Filmul se scalda in "protocoluri sociale" de a cere si primi scuze, oamenii se ciocnesc intre realitate si libidouri pana cand se prabusesc.
Mi s-a parut un film intim si direct.

A gugu


Sunt fix ca un copil care isi asteapta jucaria!
De luni astept propuneri si cereri pentru sedinte foto !!

2010/07/01

Scrisoare catre Fat Frumos


Am crezut că, într-o zi, buzduganul va lovi în uşa mea şi am să ies să te îmbrăţişez. Aş fi vrut
să-ţi revăd calul alb. Mi-ai promis că îl voi călări cândva... Şi acum, când, în sfârşit, aş fi
putut... Ne-ai lăsat să rătăcim printre faruri de maşini... Mi-ai spus că trebuie să creştem mari şi
să luptăm cu toţi zmeii din lume, dar nimeni nu mai vrea să lupte, Făt Frumos... Oamenii nu au timp
să mai fie viteji... unii dintre ei spun că viaţa e o luptă, dar foarte rar aud pe cineva care să
fie sigur că a câştigat sau a pierdut... Mi-ai promis că o să mă înveţi ce e onoarea, Făt Frumos...
dar oamenii nu prea folosesc acest cuvânt... nici în reclame nu l-am prea auzit... foarte rar, prin
filme, dar mereu se găseşte câte unul care spune că eşti un prost dacă ai onoare... Ai plecat şi nu
m-ai lămurit...
În fiecare seară, mulţi dintre noi ajungem în acelaşi loc, Făt Frumos... nişte case mici... iar eu
ştiu sigur că am fost în castelul tău când eram mic... mi-ai spus că nu pot sta mult, pentru că
venea zmeul şi trebuia să te lupţi cu el... şi toţi oamenii fac aceleaşi lucruri... Cei care sunt
singuri intră în casă, aruncă nişte chei pe masă şi se duc la frigider, scot o sticlă de acolo şi
beau din ea şi se uită în gol... Apoi se trezesc ca dintr-un vis şi se duc în altă cameră, unde se
aşază pe o canapea şi dau drumul la televizor... Mii de oameni fac aceleaşi lucruri, în acelaşi
timp, seară de seară, în aceleaşi case mici, Făt Frumos...
Am fi putut fi singuri, Făt Frumos... Mi-ai promis că nu vor fi două nopţi în care să dorm în
acelaşi loc, Făt Frumos... că o să zburăm peste munţi, călare pe caii noştri albi şi vom călători în
acelaşi timp cu stelele, şi unde vom vedea o luminiţă cât de mică, acolo vom coborî şi vom
înnopta... M-am gândit că s-ar putea să nu pot zbura, Făt Frumos, dar eram sigur că voi călători...
Şi luminiţe sunt peste tot, Făt Frumos, asta mă doare... nici măcar nu ar fi trebuit să le căutăm...
e mult mai simplu decât pe vremea ta, şi tu nu eşti aici... Ai spus că trebuie să facem ocolul
pâmântului şi să răspândim Binele în lume, dar nu mi-ai explicat ce înseamnă Binele... Nu ai
apucat... Tu ştii cât se ceartă oamenii pe chestia asta cu Binele... ?... Mă enervezi, Făt Frumos,
pentru că eşti iresponsabil... m-ai lăsat cu ochii in soare... Vreau să fac tot ce făceai tu şi să
trăiesc cum trăiai tu, Făt Frumos, şi să îi învăţ şi pe alţii... Prietenii mei trebuiau să mă ajute,
nu Făt Frumos...
Trebuia să plecăm împreună la drum... Iar eu trebuia să ştiu să îi găsesc şi să ştiu să îi aleg, nu,
Făt Frumos?... Ei bine, află că sunt singur, Făt Frumos... Şi tu nu eşti aici... Fomilă, Setilă,
Păsări-Lăţi-Lungilă... Ei bine, află că sunt înconjurat de nişte idioţi în costume gri cu care mă
văd în fiecare miercuri la mall şi care cântă cântece despre bere şi nici măcar nu-şi mai amintesc
de tine... îmi spun că au cunoscut-o doar pe Ileana Cosînzeana, dar că de tine nu-şi aduc aminte...
şi râd, Făt Frumos, râd de tine, râd de mine...
Ar fi trebuit să fii aici, laşule... să ne înveţi să luptăm... să ne vorbeşti despre onoare şi
prietenie... să ne povesteşti despre sacrificiu... Ar fi trebuit să ramâi aici, ca să te poţi apăra,
Făt Frumos, pentru că eu nu o pot face în locul tău, pentru că nu m-ai învăţat, Făt Frumos... ai
plecat ca un laş, Făt Frumos... şi nu ne-ai învăţat nimic... Ai fi putut măcar să îmi spui cum ai
făcut să o iubeşti doar pe ea, Făt Frumos... O singură fată... Măcar atât, Făt Frumos, pentru că eu
ştiu că ea te-a ajutat mult... Cum ai reuşit să iubeşti o singură femeie... Te urăsc, Făt Frumos, te
urăsc în numele tuturor calculatoarelor din lume...
Tastez numele tău şi mii de pagini îmi vorbesc despre tine... Şi tu nu eşti nicăieri, Făt Frumos...
Şi nici măcar Zmeul nu mai e printre noi... Aşa aş fi fost sigur că ai existat... Ai plecat, Făt
Frumos, şi ai luat cu tine şi Binele şï Răul... Te urăsc, Făt Frumos... Te urăsc!
Cel mai gay lucru pe care l-am vazut vreodata: 2 tipi plimbandu-se cu cainele pe langa Casino si ascultand tare la telefon soundtrack-ul din Titanic!